Atelier 104

Aad 't Hart

Aad 't Hart 1955

Kunstenaar???
Nou, nou? Dit zijn de resultaten sinds 2006 donderdagavond bij Ab. Misschien zijn er nog tien meer geschilderd, maar die liggen bij de vuilstort.
Van deze hier zijn sommige, bijvoorbeeld die van Koen, Dorien en Eminem, een paar keer opnieuw opgepakt in de loop van de jaren. De achtergrond kon anders. Of het schilderij was met acryl en kreeg nu een mooi laagje olieverf. Kleuren van olieverf zijn prachtig.

Soms liep het vast en was het nodig het schilderij te ruïneren en dan een oplossing te zoeken. Op die manier is het portret van Keith Richards tot stand gekomen. Zijn werkelijke kop trouwens net zo. Ha, ha, ha.

Met olieverf pakt het vaak verrassend uit. Dan doe ik een dun laagje van een kleur met veel medium. Donkerblauw wordt dan niet lichtblauw, maar doorzichtig. Dáárover dan hier en daar een dun laagje met een andere kleur. Dat geeft een spannend resultaat. Met alle probeersels erin verstopt.

Ambities? Nergens voor nodig. Al die prachtige probeersels van mij hebben niets met kunst te maken.

Gezichten schilderen is leuk. Dan moeten ze lijken. En ik voeg iets van mezelf toe. Zoals koken met Maggi... Van tevoren weet ik niet precies wat. In mijn onmacht creëer ik iets unieks.

Tussendoor probeer ik iets totaal anders: kippen, demonen, wielrenners, een Bugatti in de woestijn ... om op te frissen. Vrienden van de club zeggen dat het resultaat toch altijd weer een typische 'Aad' wordt. Ha, ha, ha.

Ik ben begonnen aan Amy Winehouse. Daarvan zal ik een aantal stadia opnemen.

Contacte-mail contact

Schilderijen

AmyB9AmyB2AmyB1Amy Amijn demonenEminemGweneindsprintkoenDoTakdame heermataMaceoToos, Miem en BepDikke dames aan de wijnBojanenDorienBugattiKeithLennyLouJimiLousitaJohnEva
dame heer 120 x 100 cm

dame heer

okt 2015

Experiment met acryl met dikke medium en met mes aangebracht

Afmetingen120 x 100 cm
Materiaallinnen